Sådan har Liberal Alliance fået succes med digitale afstemninger ved hjælp af EG Membercares afstemningsmodul

 

Liberal Alliances medlemmer kunne for første bruge EG Membercares afstemningsmodul på partiets nyligt afholdte landsmøde. Afstemningsmodulet har sikret partiet en mere strømlinet og effektiv proces i forbindelse med oprettelse og afholdelse af afstemninger –  til gavn for både medlemmer og ansatte.

Nye krav til afstemninger

Liberal Alliance er et parti i vækst og har de seneste to år oplevet en støt medlemsstigning. Sidste års landsmøde talte derfor 700 stemmeberettigede. Afstemningen blev på dette tidspunkt gennemført manuelt. Her fik medlemmerne udleveret en mappe med en stemmeliste, hvor de skulle skrive navnene på de otte kandidater, de ønskede at stemme på. Det var både en tidskrævende og udfordrende proces.

Organisationschef Andrea Vinjebo og organisationskonsulent Agnes Gründahl fra Liberal Alliance fortæller, hvordan de tog springet og valgte at bruge EG Membercares afstemningsmodul på deres nyligt afholdte landsmøde: “Vi stod i en situation, hvor vi havde behov for et mere smidigt og automatiseret flow. Vi havde hørt, at Socialdemokratiet havde haft gode erfaringer med at afholde digitale afstemninger. Derfor besluttede vi os for at tage afstemningsmodulet i brug, og det fungerede rigtig godt i praksis,” siger Agnes Gründahl.

Afstemning i en stor skala

På Liberal Alliances landsmøde kunne 800 medlemmer stemme på otte ud af i alt 17 kandidater til Hovedbestyrelsen. Det betød, at medlemmerne kunne afgive flere stemmer på én gang. “Tidligere var der nogle af partiets ansatte, der skulle tælle alle stemmer op manuelt. Det var forbundet med mange manuelle arbejdsgange og af og til fejl, som i sidste ende betød, at vi skulle tælle stemmerne op igen. Med afstemningsmodulet undgår vi menneskelige fejl, ligesom vi er sikret adgang til hurtige og sikre resultater”, forklarer Agnes Gründahl.

Flere fordele blandt mange

En af de største fordele ved EG Membercares afstemningsmodul er ifølge Andrea Vinjebo, at datasikkerheden er i top, og at medlemmerne kan logge ind via Membersite og afgive deres stemme i et trygt og velkendt forum. Partiet brugte funktionen Fremmøderegistrering med QR-kode i forbindelse med landsmødet, som sikrer, at det kun er fremmødte medlemmer, der kan afgive stemme.

Positiv feedback fra baglandet

Andrea Vinjebo fortæller afslutningsvist, at selve afstemningsprocessen forløb smidigt og enkelt, og det bakkes også op af organisationen: “Vi har fået flere positive tilbagemeldinger fra både medlemmer og hovedbestyrelsen, som synes, at modulet både er brugervenligt og nemt at anvende. Vi påtænker derfor helt sikkert til at holde digitale afstemninger i fremtiden,” siger hun.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan EG Membercares medlemsløsning kan understøtte jeres forenings administration og aktiviteter, er du velkommen til at kontakte Commercials and Sales Manager  Emil Hovøre Andersen på +45 51 84 26 54 eller emhoa@eg.dk.