Integritetspolicy

Oavsett om du Àr kund och anvÀnder vÄr lösning, eller om du bara har registrerat dig till ett av vÄra evenemang: Din integritet och din personliga information Àr sÀker hos oss.

 

Vi vÀrnar om ditt privatliv

Groupcare vÀrnar om din integritet, hÀr kan du lÀsa om nÀr vi registrerar din personliga information, vad vi anvÀnder informationen till och hur din information hanteras.

Övergripande datapolicy

Groupcare Àr en danskÀgd verksamhet med sÀte i Danmark som vÀrnar om kundernas och anvÀndarnas integritet. DÀrför strÀvar vi alltid efter att följa rÄdande lagstiftning pÄ personuppgiftsomrÄden samt rekommendationer frÄn relevanta tillsynsmyndigheter. Detta rekommenderar Àven alltid vÄra kunder och samarbetspartners att göra. Vi har dessutom i förbindelse med den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) som började gÀlla 25:e maj 2018 genomgÄtt alla vÄra arbetsprocesser och uppdaterat vÄr integritetspolicy. Groupcare har inget intresse av att anvÀnda personuppgifter för nÄgon typ av kommersiella ÀndamÄl, med undantag för anmÀlan till Groupcares nyhetsbrev, vars mottagare dÄ och dÄ mottager kampanjmejl om Groupcares produkter eller tjÀnster.

Groupcares nyhetsbrev

Vid anmĂ€lan till Groupcares nyhetsbrev accepterar man att e-post, namn och den organisation man tillhör registreras. Uppgifterna anvĂ€nds för e-postutskick om föreningsrelaterade Ă€mnen, inbjudningar till evenemang samt nyheter om Groupcare och företagets produkter. Man kan nĂ€r som helst avanmĂ€la sig nyhetsbrevet genom att klicka pĂ„ “AvanmĂ€l nyhetsbrev” lĂ€ngst ned i sjĂ€lva nyhetsbrevet, varefter man inte kommer mottaga mer e-post frĂ„n Groupcare. Man kan Ă€ven alltid se vilka data som Ă€r registrerade pĂ„ ens person genom att klicka pĂ„ lĂ€nken “Uppdatera mina preferenser”. Efter anmĂ€lan till nyhetsbrevet mottager man genast ett bekrĂ€ftelsemejl som visar vilka data vi har registrerat samt Ă€ven ger möjlighet att Ă„ngra anmĂ€lan. DĂ€rutöver mottager man efter en timme ett vĂ€lkomstmejl som beskriver vad för typ av information man kan förvĂ€nta sig att fĂ„ via nyhetsbrevet. Även i detta mejl blir man informerad om att man nĂ€r som helst kan avanmĂ€la sig nyhetsbrevet genom lĂ€nken lĂ€ngst ned i sjĂ€lva mailet.

Groupcare anvÀnder nyhetsbrevstjÀnsten MailChimp för utskick av nyhetsbrev och det Àr i den lösningen som data registreras. MailChimp ger oss möjligheten att se vem som öppnar nyhetsbreven och vilka lÀnkar mottagare klickar pÄ. Vi har i förbindelse med GDPR ingÄtt ett uppdaterat personuppgiftsbitrÀdesavtal. MailChimp sÀkerstÀller att deras sÀkerhetsnivÄ och generella hantering av data lever upp till den gÀllande personuppgiftslagstiftningen i EU.

AnmÀlan till nyhetsbrev via Sleeknote (pop-up pÄ hemsidan)

Groupcare anvÀnder tjÀnsten Sleeknote för att skapa pop-up-meddelanden pÄ vissa sidor pÄ www.groupcare.com. Via Sleeknote kan man anmÀla sig Groupcares nyhetsbrev. Vid anmÀlan till listan via Sleeknote registreras e-post, namn och den organisation man tillhör. Dessa uppgifter sparas i Sleeknote och överförs automatiskt till MailChimp via en integration. Uppgifterna i Sleeknote raderas automatiskt efter tre (3) mÄnader. Groupcare har ett personuppgiftsbitrÀdesavtal med Sleeknote.

Groupcares hemsida

Genom att besöka www.groupcare.com accepterar man att Groupcare anvÀnder cookies. Detta aviseras man om via en liten pop-up lÀngst ned pÄ sidan första gÄngen man besöker hemsidan. Groupcare anvÀnder cookies för statitiska ÀndamÄl med hjÀlp av Google Analytics och Leadfeeder. Det betyder att vi registrerar trafiken pÄ hemsidan och vilka delar av hemsidan som anvÀndarna besöker sÄ att vi löpande kan förbÀttra designen och flödet pÄ hemsidan till fördel för de besökande.

Groupcare anvÀnder Google Analytics för statistik gÀllande besökare och anvÀndande av hemsidan. Groupcare har ingÄtt ett uppdaterat personuppgiftsbitrÀdesavtal med Google för att sÀkerstÀlla att hantering och lagring av data lever upp till rÄdande lagstiftning. Data i Google Analytics sparas bara sÄ lÀnge de Àr relevanta för statistiska ÀndamÄl.

Groupcare anvÀnder Leadfeeder för att se vem som besöker hemsidan. Leadefeeder kan via IP-adressen visa vilka organisationer som besöker hemsidan. Groupcare har ingÄtt ett uppdaterat personuppgiftsbitrÀdesavtal med Leadfeeder för att sÀkerstÀlla att hantering och lagring av data lever upp till rÄdande lagstiftning. Data i Google Analytics sparas bara sÄ lÀnge de Àr relevanta för statitiska ÀndamÄl.

Groupcare anvÀnder Sleeknote för att generera pop-ups pÄ hemsidan. Dessa pop-ups varierar sett till syfte och format. Vissa har till syfte att besökare kan anmÀla sig nyhetsbrevslistan medan andra ger möjligheten för att bli uppringd eller för att ge besökaren information. Sleeknote anvÀnder Piwik för att spÄra besökare och pÄ sÄ vis insamla statistik samt sÀkerstÀlla att man endast fÄr pop-up-meddelandet det önskade antalet gÄnger (sÄ man inte fÄr den samma pop-up varje gÄng man besöker hemsidan).

Registrering i förbindelse med Groupcares evenemang, kurser m.m.

Groupcare arrangerar löpande evenemang, konferenser och kurser. I förbindelse med anmÀlan till dessa Àr det nödvÀndigt att man som besökare uppger relevant information i form av namn, organisation, e-postadress m.m. Dessa upplysningar registreras.

Vid anmÀlan till evenemang, konferenser eller kurser via Groupcares egna sjÀlvbetjÀningslösning, Membersite, ska man skapa en profil innan man kan anmÀla sig till evenemanget. I förbindelse med upprÀttandet av en profil registreras de angivna data i systemet. Innan man registreras ombeds man acceptera Groupcares handelsvillkor som ocksÄ beskriver dataregistreringen. Genom att anvÀnda sjÀlvbetjÀningslösningen blir det lÀttare att anmÀla sig Groupcares framtida evenemang, dÄ ens personuppgifter sparas. DÀrför behöver man inte upprÀtta en ny profil vid nÀsta tillfÀlle. Om man inte vill att ens uppgifter sparas efter att evenemanget Àgt rum kan man nÀr som helst fÄ sina data raderade genom att skriva till eha@groupcare.com.