Integritetspolicy

Oavsett om du är kund och använder vår lösning, eller om du bara har registrerat dig till ett av våra evenemang: Din integritet och din personliga information är säker hos oss.

 

Vi värnar om ditt privatliv

Groupcare värnar om din integritet, här kan du läsa om när vi registrerar din personliga information, vad vi använder informationen till och hur din information hanteras.

Övergripande datapolicy

Groupcare är en danskägd verksamhet med säte i Danmark som värnar om kundernas och användarnas integritet. Därför strävar vi alltid efter att följa rådande lagstiftning på personuppgiftsområden samt rekommendationer från relevanta tillsynsmyndigheter. Detta rekommenderar även alltid våra kunder och samarbetspartners att göra. Vi har dessutom i förbindelse med den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) som började gälla 25:e maj 2018 genomgått alla våra arbetsprocesser och uppdaterat vår integritetspolicy. Groupcare har inget intresse av att använda personuppgifter för någon typ av kommersiella ändamål, med undantag för anmälan till Groupcares nyhetsbrev, vars mottagare då och då mottager kampanjmejl om Groupcares produkter eller tjänster.

Groupcares nyhetsbrev

Vid anmälan till Groupcares nyhetsbrev accepterar man att e-post, namn och den organisation man tillhör registreras. Uppgifterna används för e-postutskick om föreningsrelaterade ämnen, inbjudningar till evenemang samt nyheter om Groupcare och företagets produkter. Man kan när som helst avanmäla sig nyhetsbrevet genom att klicka på ”Avanmäl nyhetsbrev” längst ned i själva nyhetsbrevet, varefter man inte kommer mottaga mer e-post från Groupcare. Man kan även alltid se vilka data som är registrerade på ens person genom att klicka på länken ”Uppdatera mina preferenser”. Efter anmälan till nyhetsbrevet mottager man genast ett bekräftelsemejl som visar vilka data vi har registrerat samt även ger möjlighet att ångra anmälan. Därutöver mottager man efter en timme ett välkomstmejl som beskriver vad för typ av information man kan förvänta sig att få via nyhetsbrevet. Även i detta mejl blir man informerad om att man när som helst kan avanmäla sig nyhetsbrevet genom länken längst ned i själva mailet.

Groupcare använder nyhetsbrevstjänsten MailChimp för utskick av nyhetsbrev och det är i den lösningen som data registreras. MailChimp ger oss möjligheten att se vem som öppnar nyhetsbreven och vilka länkar mottagare klickar på. Vi har i förbindelse med GDPR ingått ett uppdaterat personuppgiftsbiträdesavtal. MailChimp säkerställer att deras säkerhetsnivå och generella hantering av data lever upp till den gällande personuppgiftslagstiftningen i EU.

Anmälan till nyhetsbrev via Sleeknote (pop-up på hemsidan)

Groupcare använder tjänsten Sleeknote för att skapa pop-up-meddelanden på vissa sidor på www.groupcare.com. Via Sleeknote kan man anmäla sig Groupcares nyhetsbrev. Vid anmälan till listan via Sleeknote registreras e-post, namn och den organisation man tillhör. Dessa uppgifter sparas i Sleeknote och överförs automatiskt till MailChimp via en integration. Uppgifterna i Sleeknote raderas automatiskt efter tre (3) månader. Groupcare har ett personuppgiftsbiträdesavtal med Sleeknote.

Groupcares hemsida

Genom att besöka www.groupcare.com accepterar man att Groupcare använder cookies. Detta aviseras man om via en liten pop-up längst ned på sidan första gången man besöker hemsidan. Groupcare använder cookies för statitiska ändamål med hjälp av Google Analytics och Leadfeeder. Det betyder att vi registrerar trafiken på hemsidan och vilka delar av hemsidan som användarna besöker så att vi löpande kan förbättra designen och flödet på hemsidan till fördel för de besökande.

Groupcare använder Google Analytics för statistik gällande besökare och användande av hemsidan. Groupcare har ingått ett uppdaterat personuppgiftsbiträdesavtal med Google för att säkerställa att hantering och lagring av data lever upp till rådande lagstiftning. Data i Google Analytics sparas bara så länge de är relevanta för statistiska ändamål.

Groupcare använder Leadfeeder för att se vem som besöker hemsidan. Leadefeeder kan via IP-adressen visa vilka organisationer som besöker hemsidan. Groupcare har ingått ett uppdaterat personuppgiftsbiträdesavtal med Leadfeeder för att säkerställa att hantering och lagring av data lever upp till rådande lagstiftning. Data i Google Analytics sparas bara så länge de är relevanta för statitiska ändamål.

Groupcare använder Sleeknote för att generera pop-ups på hemsidan. Dessa pop-ups varierar sett till syfte och format. Vissa har till syfte att besökare kan anmäla sig nyhetsbrevslistan medan andra ger möjligheten för att bli uppringd eller för att ge besökaren information. Sleeknote använder Piwik för att spåra besökare och på så vis insamla statistik samt säkerställa att man endast får pop-up-meddelandet det önskade antalet gånger (så man inte får den samma pop-up varje gång man besöker hemsidan).

Registrering i förbindelse med Groupcares evenemang, kurser m.m.

Groupcare arrangerar löpande evenemang, konferenser och kurser. I förbindelse med anmälan till dessa är det nödvändigt att man som besökare uppger relevant information i form av namn, organisation, e-postadress m.m. Dessa upplysningar registreras.

Vid anmälan till evenemang, konferenser eller kurser via Groupcares egna självbetjäningslösning, Membersite, ska man skapa en profil innan man kan anmäla sig till evenemanget. I förbindelse med upprättandet av en profil registreras de angivna data i systemet. Innan man registreras ombeds man acceptera Groupcares handelsvillkor som också beskriver dataregistreringen. Genom att använda självbetjäningslösningen blir det lättare att anmäla sig Groupcares framtida evenemang, då ens personuppgifter sparas. Därför behöver man inte upprätta en ny profil vid nästa tillfälle. Om man inte vill att ens uppgifter sparas efter att evenemanget ägt rum kan man när som helst få sina data raderade genom att skriva till eha@groupcare.com.