Ungdomsskoleforeningen: Derfor tager vi på Folkemødet

På torsdag åbner Folkemødet 2018 i Allinge på Bornholm – men hvad er det egentlig at Folkemødet kan? Vi har talt med vicesekretariatschef, Mads Søndergaard Thomsen, fra Ungdomsskoleforeningen om, hvorfor de tager på Folkemødet.

11. juni 2018 – Af Emil Hovøre Andersen

Mads Søndergaard Thomsen deltager sammen med tre kollegaer fra Ungdomsskoleforeningen på årets Folkemøde. Her skal de bo på Pension Lindesdal lige vest for festivalpladsen, hvor Groupcare under Folkemødet omdanner pensionatet til et Foreningernes hus med deltagelse af en masse spændende foreninger.

Formålet med at samle en masse foreninger under ét tag er at opleve Folkemødet i fællesskab med fokus på netværk, videndeling og faglighed – og i den ånd deler Mads Søndergaard Thomsen her lidt ud af deres erfaringer og ønsker til årets Folkemøde.

Hvorfor deltager I på Folkemødet, og hvad ønsker I at tage med jer?

”Vi bruger Folkemødet til at skabe kontakter. Det er uden tvivl netværksdelen der er det afgørende for os. Vi skal møde nogle folk, som vi nogle gange har lidt svært ved at få tid til at mødes med i hverdagen. Vi skal diskutere med en masse spændende folk og høre om der er nye strømninger på uddannelsesområdet. Hvis vi på den måde kan finde den oplagte skribent til næste publikation, eller den næste oplægsholder til en konference – så er det helt perfekt. Vi håber altså på at få nogle gode ideer.” – fortæller Mads Søndergaard Thomsen.

Hvordan har I forberedt jer?

”Vi tager en skiftende delegation afsted, så der er forskellige behov de forskellige dage. Vi har en lille liste over personer vi gerne vil møde, samt en række arrangementer hvor vi ved vi i hvert fald skal være til stede. Vi har valgt i år ikke at bruge vanvittigt mange ressourcer på at planlægge at afholde egne ting. Vi har prioriteret bare at være på Folkemødet – og få en masse ud af det.”

Har I kunnet måle virkningen af jeres tilstedeværelse de andre år?

”Vi har ikke kunne måle det. Men vi har helt klart kunne mærke det. Vi har en god fornemmelse af, at vi får noget ud af at være der. Man får nogle personlige relationer, som man kan trække på i det daglige arbejde, og det betyder helt klart noget. Det er også derfor vi er med hos jer (red; Foreningernes hus), hvor vi kan få en masse netværk og inspiration fra andre foreninger.”

Vi takker Mads for at give et lille indblik i deres forberedelse om tanker om Folkemødet 2018.

Hvis din forening ligesom Ungdomsskoleforeningen er afsted for netværk og inspiration fra andre foreninger – er man altid velkommen til at kigge forbi på Pension Lindesdal, Hammersøvej 1, 3770 Sandvig.