Undersøgelse: Den digitale medlemsorganisation 2018 – Sæt strøm til arbejdet

For niende år i træk gennemfører Groupcare en større undersøgelse blandt professionelle medlemsorganisationer i Norden. Undersøgelsen gennemføres i år under overskriften “Den digitale medlemsorganisation 2018” – hvor formålet er at belyse den fortsatte digitale udvikling og betydningen for arbejdet i professionelle medlemsorganisationer.

5. april 2018

Af: Jakob Haquinius Eggefors

Undersøgelsen er nu lukket for besvarelser!

Digitaliseringen har været med til at omforme og ændre foreningens forudsætninger. Og i den forbindelse opstår der også nye udfordringer og ikke mindst muligheder. Det er i dag blandt andet blevet muligt at træffe oplyste beslutninger på baggrund af rige data, ligesom medlemmer og aktive stiller flere krav på den digitale forening, hvorfor foreningerne står over for øgede forventninger fra medlemmer og aktive.

På denne baggrund er formålet med årets foreningsundersøgelse at belyse de ledelsesmæssige udfordringer såvel som de mange nye muligheder og trends forbundet med den øgede digitalisering og dermed bidrage med indsigt og nye perspektiver til foreningsarbejdet. Derudover behandler spørgeskemaet områder som hvervning og fastholdelse, medlemsvækst og andre tilbagevendende temaer, der gør det muligt at vise udviklingen over tid i det nordiske foreningsliv.

Men for at tilvejebringe ny viden om medlemsorganisationer og deres virke har vi brug for din hjælp ved at besvare spørgeskemaet. Det tager ca. 10 min. at gennemføre og din besvarelse er anonym.

Del din viden med os ved at besvare spørgeskemaet her.

Som tak for din deltagelse i undersøgelsen giver vi dig 50% rabat til årets store foreningskonference, som deler samme navn og fokus. Konferencen finder sted i Center for Ledelse i København d. 9. oktober 2018. Her vil resultaterne af undersøgelsen blive præsenteret og der vil blive lagt op til debat med faglige indlæg og interessante cases.

Sidste år havde vi knap 120 deltagende ved konferencen, primært bestående af ansatte i medlemsorganisationer. Konferencen blev en stor succes med hele 90% af deltagerne, der vurderede sig ”tilfreds” eller ”meget tilfreds” med konferencen som helhed.