Thomas Brenøe holder oplæg på Foreningskonferencen 2018

Thomas Brenøe ny oplægsholder på Foreningskonferencen 2018

14. maj 2018

Så kan vi afsløre endnu en oplægsholder på Foreningskonferencen 2018; Thomas Brenøe!

Thomas Brenøe er vicedirektør i F&P, Forsikrings- og Pensionsbranchen, hvor man altid har arbejdet med fællesskabers data og nu er udfordret på de nye dataetiske dilemmaer, der opstår mellem på den ene side forretningsmuligheder for medlemmer og selskaber, og på den anden side hensynet til den enkelte. Det er nogle af de temaer, Thomas vil berøre i sit oplæg på Foreningskonferencen 2018.

Hvordan kommer Danmark forrest på data – og skal vi det?

Vi står i et paradigmeskift, i et samfund i dataeksplosion. Hvordan kommer Danmark forrest og får vægtet agilitet og gnidningsfrie dataoverførsler, i stedet for bare at lukke ned og kræve så vandtætte skotter, at værdien af data sættes bag lås og slå. Når en robot fx kan håndtere en arbejdsskadesag på ingen tid mellem en masse aktører fra læge til virksomhed, hvorfor må den så ikke få adgang til hospitalets data?

Fra USA til Margrethe Vestager har politikerne travlt med at være efter de store tech giganters omgang med data. Tech giganterne svarer igen med at regulere sig selv og lukke for en masse af den data, som kunne skabe ny viden og nye forretningsmuligheder. Der er ingen nemme løsninger, men bestemt brug for debat.