Giv lokalforeningen mulighederne!

Integration mellem medlemssystem med arrangementsmodul, hjemmeside, blad og nyhedsbreve giver stærke fremtidsudsigter.

20. marts 2019

Mange foreninger har lokalafdelinger, som er afhængige af hovedorganisationen og alligevel fungerer som egne organisationer. I nogle tilfælde virker det godt, at den centrale organisation løser de tunge administrative opgaver, så de lokale afdelinger kan fokusere på aktiviteterne og medlemmerne. En forening, som gør dette, er Dansk Vandrelaug. Med 20 afdelinger og 600 turledere i hele Danmark er der konstant aktivitet med en masse ture rundt omkring i landet.

Vi har derfor talt med Steen Kobberø-Hansen, der er Landsformand i Dansk Vandrelaug, for at høre, hvordan deres frivillige får flere digitale muligheder i det lokale foreningsarbejde.

De frivillige opretter selv turene
Dansk Vandrelaug anvender Groupcares sammenhængende medlemsløsning centreret omkring medlemssystemet, Membercare, og selvbetjeningsplatformen, Membersite – og har udrullet funktionaliteten ”Nemt arrangement” til alle lokale afdelinger:

”Arrangementerne bliver styret ude i de lokale afdelinger, hvor de frivillige selv opretter turene via selvbetjeningsplatformen. Med den direkte integration til hjemmesiden bliver de vist på en pæn måde, der samtidig gør det let at tilgå turene. Det er også nemt for lokalforeningerne selv at oprette og indtaste turene via selvbetjeningen.”

Fortæller Steen Kobberø-Hansen og uddyber:

”Så nu glæder vi os til at rulle selvbetjeningsplatformen helt ud – for lige nu bruger vi det kun til oprettelse og visning af turene. Betaling og online tilmelding er næste fase.”

Nye muligheder

Med Membercare og Membersite kan lokalafdelingerne bedre operere selvstændigt. Det lokale foreningsarbejde fortsætter som det plejer, men forskellen er, at man ikke længere er unødvendigt afhængig af den centrale organisation til fx at trække medlemslister.

Desuden fungerer systemet sammen med MailChimp, hvorfor afdelingerne ikke behøver at tænke over, hvem de sender de elektroniske nyhedsbreve til. Det foregår automatisk.

”Med brugervenlig selvbetjening kan man selv indmelde sig i foreningen. Og det går strygende. Det er godt, fordi det letter administrationen af medlemmerne. Desuden kan medlemmerne selv rette egne oplysninger uden involvering af administrationen.” – Fortæller Steen.

Med flere digitale integrationer mellem arrangementer, medlemssystem, foreningsblad, hjemmeside og nyhedsbreve samt selvbetjening får de frivillige og lokalaktive flere muligheder og øget tilgængelighed.

Er du interesseret i at høre mere om hvordan Groupcares løsning kan skabe sammenhæng og styrke jeres forening? Så kontakt seniorrådgiver, Emil Hovøre Andersen, via e-mail: eha@groupcare.com eller tlf. +45 51 84 26 54.

Om Dansk Vandrelaug:

Dansk Vandrelaug er en forening, som arrangerer vandreture i det danske landskab. Her er plads til alle for at mødes og dele interessen for vandring. Dansk Vandrelaug har ca. 10.000 medlemmer, 20 afdelinger og omtrent 600 turledere i hele landet.

Se eksempel på vandreturene hentet fra Groupcares systemer på foreningens hjemmeside dvl.dk