Et medlemssystem med muligheder

 
 
BL ønskede mere ejerskab over data, simplere administration af kurser samt en løsning baseret på standard, hvor man som kunde nyder fordelene ved fællesudvikling. Med standardløsningen slipper organisationen for tunge, administrative processer og kan i stedet bruge tid på medlemmerne. 
 
Ledte efter et IT-system med flere muligheder

BL er Danmarks branche- og interesseorganisation for den almene boligsektor med over 500 boligorganisationer som medlemmer. Det gør BL til en kompleks organisation med mange demokratiske led, og det stiller, ifølge teknisk konsulent, Peter Ravn-Olesen, mange krav til et IT-system. Da BL i 2018 ledte efter et nyt system, ønskede organisationen større ejerskab over data og mulighed for at få flere superbrugere tilknyttet. 

‘’(…) Vi havde et økonomisystem, som var udbygget til at kunne forbavsende mange ting. Men, som det ofte sker, blev resultatet af systemet meget komplekst. Leverandøren var den eneste, der til nøds kunne forstå systemet. Og til sidst var løsningen ikke længere supporteret, og det var umuligt at opgradere med de mange ændringer,’’ fortæller Peter Ravn-Olesen. 

Med det gamle system havde BL kun få brugere, som kunne varetage alle systemets funktioner. Det begrænsede organisationen på flere områder, fx i forbindelse med oprettelse af kurser og arrangementer. 

Med Groupcares medlemssystem har vi en følelse af at eje data, som vi kan tilgå og strukturere på en helt ny måde.

 

Lettere facilitering af kurser og arrangementer

En vigtig del af BL’s årshjul er afholdelse af faglige kurser – faktisk udbyder de op mod 500 kurser om året, og da organisationen første gang opsøgte Groupcare, var det vigtigt at få et system, der kunne forenkle håndteringen af arrangementer, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Peter Ravn-Olesen fremhæver, at en af de største udfordringer ved deres tidligere system var muligheden for hurtigt at kunne oprette arrangementer via skabeloner eller kopi af lignende arrangementer 

’’Vi afholder 50 arrangementer af den samme type om året, men sekretærerne skulle lave de samme indtastningerne, hver gang et arrangement skulle oprettes. Med Membercare sker det hurtigt og ukompliceret’’, siger han. 

Vi er et fællesskab med vores leverandør. Vi har ingen anden leverandør, som vi værdsætter lige så meget. Vi får hurtigt hjælp til både alvorlige og ikke-alvorlige problemer.

 

Nye funktioner kommer alle til gode

Ifølge Peter Ravn-Olesen er en anden fordel ved Membercare, at det et let at få udviklet nye funktioner. For foreninger er ikke ens, og i takt med, at organisationen udvikler sig, opstår der nye behov, understreger han. 

BL har i samarbejde med Groupcare fået udviklet en fremmøde-funktion, fordi organisationen leverer diæter og rejserefusion til medlemmer af regionale bestyrelser. Her kan deltagere på et arrangement uploade bilag, som skal bruges til afregning. Den nye funktion kommer ikke kun BL til gode, men også alle andre kunder til gode.  

”Vi er imponerede over Groupcares evne til at udvikle standardsystemet, så de kommer mange og vidt forskellige kunder til gode.  Men Groupcare formår også at lytte og forstå os som forening og tilpasse systemet til vores behov”, slutter Peter Ravn- Olesen af. 

 

 

    BL – Danmarks Almene Boliger
  • Grundlagt 1919, hovedkvarter Kbh V.   
  • Interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, og den ene million mennesker, der bor i almene hjem.  
  • BL’s politiske arbejder foregår i 11. kredse og på tværs af alle landets kommuner, nationalt op mod Christiansborg og Folketingets politikere.  
  • Har siden 2020 anvendt Membercare-løsningen.  

    Besøg BL’s hjemmeside her

 
 
Nysgerrig på, hvordan Groupcare kan hjælpe dig og din organisation? Så book et uforpligtende møde med kommunikationschef Emil Hovøre Andersen her

 

  Foreningsfaglig viden og inspiration – læs mere under Groupcare Akademi