Læs Foreningsrapporten fra de seneste 5 år

Som optakt til Foreningskonferencen 2019 den 9. oktober i København har vi samlet rapporterne fra de seneste 5 år, så du let kan danne et samlet overblik.

Det er 10. gang vi i Groupcare har gennemført en omfattende digital undersøgelse blandt Nordiske foreninger. Hvert år sætter vi et særligt tema på dagsordenen og undersøger det i dybden – og i år er ingen undtagelse. På konferencen den 9. oktober glæder vi os til at præsentere rapporten “Digitale transformationer og fremtidens foreninger”.

Formålet med rapporten er, at den skal inspirere og sætte benchmarks i udviklingsarbejdet for foreninger i hele Norden.

Selv om meget ændrer sig i løbet af 5 år, er der stadig mange gode pointer, som kan være aktuelle for foreninger i dag – også i de ældre rapporter. Derfor har vi samlet rapporterne med links til de digitale versioner her. God læsning!

2019 – kommer snart. Fokus er særligt på det hvilke tiltag foreninger tager og bør tage fir at forberede sig på fremtidens digitale udfordringer. For første gang ser vi på ligheder og forskellige mellem Danmark, Norge og Sverige i måden de arbejder med digital transformation i praksis.

2018 – Den digitale medlemsorganisation. I denne rapport ser vi på brugen af de digitale teknologier og konsekvenserne ved manglende brug af data og integrationer i det digitale setup – ligesom der er særligt fokus på konsekvenserne af GDPR.

2017 – Fællesskabet og den decentrale medlemsorganisation. Hvordan er samarbejdet mellem sekretariatet og lokalforeningerne? Hvad skal der til for at styrke det decentrale arbejde? – lige fra strategiarbejdet til hvilke jobfunktioner der ligger decentralt.

2016 – Når forening møder forretning. Undersøger hvordan man kombinerer frivillighed og fællesskabet i klassisk foreningsarbejde med fokus på forretning. Hvilke forretningsmodeller virker i foreninger? Og hvordan håndterer man stadig større konkurrence om medlemmerne?

2015 – Den digitale medlemsorganisation. Samme tema som i 2018.

2014 – Fremtidens forening. Hvilke udfordringer står danske foreninger overfor? Hvor godt kender man medlemmernes behov, og i hvor høj grad imødekommes disse?