Privatlivspolitik

Om du er kunde og benytter våre løsninger, eller du tilmelder deg et av våre arrangementer; ditt privatliv og dine personlige opplysninger er sikre hos oss. 

Vi verner om ditt privatliv

Gropucare verner om dine personopplysninger. Her kan du lese om når vi registrerer personopplysninger, hva vi benytter opplysningene til, og hvordan dine opplysninger håndteres.

Overordnet datapolitikk

Groupcare er en danskeid virksomhet som er plassert i Danmark. Vi er opptatt av å verne om kundenes og brukernes personvern, og tilstreber derfor alltid å følge personopplysningsloven og Datatilsynets anbefalinger, noe vi også anbefaler våre kunder og samarbeidspartnere om å gjøre. Vi har i forbindelse med den nye personvernforordningen (GDPR), som tredde i kraft 24. mai 2018, oppdatert vår datapolitikk. Groupcare har ingen interesse av, eller ønske om, å bruke personopplysninger til noen former for kommersielle formål, utenom påmelding til vårt nyhetsbrev, der mottakere fra tid til annen vil motta e-post om Groupcares produkter og tjenester.

Groupcares nyhetsbrev

Dersom du melder deg på Groupcare sitt nyhetsbrev, vil vi registrere e-postadressen din, navnet ditt og hvilken organisasjon du tilhører. Disse opplysningene benyttes til utsending av nyhetsbrev om organisasjonsfaglige emner, invitasjoner til arrangementer og nyheter om Groupcares virke og våre produkter. Du kan til enhver tid melde deg av vårt nyhetsbrev ved å trykke på “Meld deg av nyhetsbrev” nederst i nyhetsbrevet, og du vil da ikke lenger motta nyhetsbrev fra Groupcare. Du kan også alltid se hvilken persondata vi har registrert ved å trykke på lenken «oppdater mine preferanser». Umiddelbart etter at man har meldt seg på nyhetsbrevene vil du motta en bekreftelsese-post som forteller hvilken persondata som er registrert, i tillegg til at man får muligheten til å angre påmeldingen med det samme. Deretter vil du motta en velkomste-post som orienterer deg om hvilken type informasjon du kan forvente å få gjennom nyhetsbrevet. Denne e-posten vil igjen informere deg om at du til enhver tid kan melde deg av nyhetsbrevet ved å klikke på lenken nederst i hvert nyhetsbrev.

Vi bruker nyhetsbrevklienten MailChimp for utsending av nyhetsbrev – det er her dataen registreres. MailChimp gir oss muligheten til å se hvem som åpner nyhetsbrevene og hvilke lenker de klikker på. Vi har i forbindelse med GDPR inngått en oppdatert databehandleravtale med MailChimp. MailChimp sikrer at deres beskyttelsesnivå og generelle håndtering av data er i overenstemmelse med den gjeldende personvernlovgivningen i EU.

Groupcare bruker tjenesten Sleeknote til å lage pop-up beskjeder på utvalgte sider på www.groupcare.com. Via Sleeknote kan man melde seg på Groupcare sin nyhetsbrevliste. Ved å melde seg på listen via Sleeknote registreres e-post, navn og den organisasjonen man tilhører. Disse opplysningene lagres i Sleeknote, og sender automatisk til MailChimp via en integrasjon. Opplysningene i Sleeknote slettes automatisk etter 3 måneder. Groupcare har inngått en databehandleravtale med Sleeknote.

Groupcares hjemmeside

Ved å besøke www.groupcare.com aksepterer man at Groupcare benytter seg av Cookies. Dette varsler siden om via en liten pop-up nederst på siden første gang man besøker hjemmesiden. Groupcare bruker cookies til å lage statistikk på hjemmesiden via Google Analytics og Leadfeeder. Det betyr at vi registrerer trafikken på hjemmesiden og hvilke deres av hjemmesiden folk besøker, slik at vi løpende kan forbedre designet og flyten på hjemmesiden til fordel for den besøkende.

Groupcare bruker Google Analytics til å lage statistikk over besøkende og bruk av hjemmesiden. Groupcare har inngått en oppdatert databehandleravtale med Google for å sikre at håndtering og oppbevaring av data følger den gjeldende lovgivningen. Dataen lagres kun så lenge det er relevant for statistisk bruk.

Groupcare bruker Leadfeeder til å se hvem som besøker hjemmesiden. Leadfeeder kan via IP-adressen, vise hvilke organisasjoner som besøker hjemmesiden. Groupcare har inngått en oppdatert databehandleravtale med Leadfeeder for å sikre at håndtering og lagring av data gjøres i samsvar med den gjeldende lovgivningen. Dataen oppbevares kun så lenge den er relevant for statistisk bruk.

Groupcare bruker Sleeknote til å generere diverse pop-ups på hjemmesiden. Disse pop-upsene varierer i formål og format. Noen har som formål å invitere besøkende til å melde seg på nyhetsbrevet, mens andre kommer med tilbud om å bli ringt opp eller for å gi nyttig informasjon. Sleeknote benytter Piwik for å spore besøkende, samle statistikk og sikre at man kun får pop-up meldinger det ønskede antallet ganger (slik at man ikke får den samme pop-up beskjeden hver gang man besøker hjemmesiden).

Registrering i forbindelse med Groupcare arrangementer, kurser mm.

Groupcare arrangerer stadig konferanser, kurs og diverse andre arrangementer. I forbindelse med påmelding til disse arrangementene er det nødvendig at man oppgir relevant informasjon i form av navn, organisasjonstilhørighet, e-postadresse m.m. Disse opplysningene vil bli registrert. Ved påmelding til arrangementer, konferanser eller kurs via Groupscares egne selvbetjeningsløsnings, Membersite, må man opprette en profil før man kan melde seg på arrangementet. I forbindelse med opprettelse av en brukerprofil registreres den oppgitte dataen i systemet. Før man registreres bes man om å akseptere Groupcare sine kjøpsbetingelser som også beskriver dataregistreringen.

Ved å benytte selvbetjeningsløsningen blir det fremover lettere å melde seg på et av Groupscare sine arrangementer, da den enkeltes opplysninger lagres slik at man slipper å opprette en ny profil hver gang man skal melde seg på et arrangement. Ønsker man ikke at dataen skal lagres etter et endt arrangement, kan man til enhver tid få slettet dataen ved å skrive til eha@groupcare.com.